Blog Detail

A Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Napja alkalmából, szeptember 29-én 4 atlétikai versenyszámban mérték össze tudásukat felső tagozatos tanulóink. Iskolakör-800m, helyből távolugrás, kislabdahajítás/ medicinlabda dobás, 30m sprint.

Egész hónapban erre készültek testnevelőink a gyerekekkel. Az órákon a gyakorlatok helyes kivitelezését tanították, állóképességet javítottak, és kiválogatták azt a 3 fiút és 3 lányt minden számban akik elindultak a pénteki versenyen. Osztályonként ez 24 főt jelentett volna, de mivel sokan több számban is indultak ez jóval kevesebb lett.

A verseny előtti napokban már érezni lehetett a gyerekek izgalmát és kíváncsiságát ami már előre jelezte, ez csak jól sikerülhet.

Pénteken reggel pontosan reggel nyolc órakkor elstartolt az első fiú csapat az iskolakörön az ötödik évfolyamról, akiket a lányok követtek. Ezután a tornacsarnokban a helyből távolugrás és a fantasztikus időnek köszönhetően az udvaron lévő focipályán megrendezésre került a kislabda hajítás és a sprint szàm is!

Minden évfolyam két órán keresztül versengett egymással, amit eredményhirdetés követett dobogóra állással és érem átadással (Köszönet az érmekért a Magyar Atlétikai Szövetségnek).

Azt gondolom nagyon sok mindent kihozott a gyerekekből a versenyszellem. 

Összetartást, támogatást, együtt örömködést, együtt szurkolást és izgulást. Megtapasztalhatták milyen is az a versenyláz és, hogy nem mindig sikerülnek úgy a dolgok ahogyan azt szerették volna de ezt el tudják fogadni. Kiderült sokak szàmára, hogy az általuk időpocsékolásnak vèlt bemelegítés mennyire fontos. Az izmok elsavasodása egy-egy versenyszám után, meglepetést okozott egyeseknél.

Volt sírás,esés, csalódottság, sérülés, de összességében nagyon boldognak tűntek a gyerekek a dobogón. Sokan az érmükkel a nyakukban jártak-keltek az iskola folyosóin a verseny után.

Reméljük tudtunk egy kis plusszt adni nekik az elkövetkező tanulósabb időszakra!

A Zimándy Ignác Általános Iskola Testnevelői.