Főoldal Eredmények

Eredmények

GRIMM KÁROLY FOCIKUPA

IV. évfolyam

I. 4.d
II. 4.c
III. 4.a
IV. 4.b

III: évfolyam

I.3.c
II. 3.a -3.d
III: 3.b
Köszönet Horváth Milánnak a játékvezetésért, Gulyás Richárdnak az időmérő-partjelző munkájáért, Mikos Leventének a sportfotókért.

LANTOSI NÓRA
szervező

 

ÚJABB KIMAGASLÓ VERSENYEREDMÉNYEK

Szeretettel gratulálunk Csépány Dóra 6. a osztályos tanulónak, aki május 24–26. között részt vehetett a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny országos döntőjén, Mezőtúron. A versenyre A Hosszúréti-patak vízminőségének és mikrovilágának vizsgálata című kiselőadással és A mi erdőnk című poszterrel kellett készülnie, amelyeket az első versenynapon kellett bemutatnia. Ezek mellett a gyakorlati feladatok mellett rengeteg tanulnivalót kellett átvennie Dorcinak, s ő rendkívül lelkes volt mind a tanulásban, mind a terepen, szinte minden szabadidejét a felkészülésre áldozta. A szigorú zsűri minden versenyző teljesítményét pontozta. A második napon a terepgyakorlat következett, amelyen a résztvevőknek szorgalmasan jegyzetelniük kellett, majd a megszerzett ismeretekről feladatlapon beszámolniuk. Harmadnap még egy elméleti teszt várt a versenyzőkre, majd kora délután volt az eredményhirdetés, amelyen Dorcit nagyon megdicsérték, és sok, az első helyezettnek járó tárgyjutalmat is kapott. A nehéz versenyre való felkészülésben a szülei és tanára, Kárpátiné Hesz Teréz segítette őt.

Pár nappal ez után a megmérettetés után Dorci a Tudásbajnokságon is bizonyított természetismeret tantárgyból, a 6. évfolyamon: 4 hibaponttal országos III. helyezést ért el. Ehhez a sikeréhez is szívből gratulálunk! 

Eközben Rajeczky Csenge (6. a) is figyelemre méltóan teljesített a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjében, ahol a 100-ból 96,5 pontos eredménnyel végül VIII. helyezett lett. Nagyon ügyesen helytállt, kimagaslóan erős versenytársakkal tartotta a lépést, akik összesen öt országból érkeztek. Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen kiváló helyesírású, nagy tudású tanuló jár az iskolánkba! Csenge is részt vett a Tudásbajnokság országos döntőjén, csak ő anyanyelv kategóriában lett X. helyezett, mindössze 4 hibaponttal. Az ő felkészülését is a szülei, valamint tanára, Helfrich Judit segítette. Nagyon gratulálunk Csengének is, és még sok további sikert kívánunk!

Köszönjük, hogy ilyen szép versenyeredményekkel öregbítitek a Zimándy-iskola hírnevét.

 

Országos Zuglói Táncverseny

Iskolánk mazsorett csoportja a hétvégén részt vett a Budapesten megrendezett Országos Zuglói Táncversenyen. Lányaink a „Marionett” című produkciójukkal 1. helyezést értek el. Az arany érem mellé, 1800 induló gyermek közül kiemelkedő koreográfiájukkal a „Budapest kupát” is sikerült elhozniuk.

A csapat tagjai: Bernáth Fanni, Farkas Dóra, Hermann Viktória, Kovács Vivien, Novák Nikolett,
                           Oláh Vanessza, Rubus Réka, Takács Eszter, Tamás Csenge, Vörös Dóra.

Felkészítő tanárok: Feketéné Rendes Mária és Fekete Noémi

Képek

 

Zimándysok a csúcson

Ismét Pest megyei, országos és Kárpát-medencei eredményekkel büszkélkedhetünk

Megint kitettek magukért a Zimándy Ignác Általános Iskola diákjai, hiszen nehezebbnél nehezebb, igazán rangos tanulmányi versenyeken bizonyították felkészültségüket, rátermettségüket az elmúlt időszakban.

Április elején rendezték meg a Teleki Pál Kárpát-medencei földrajz–földtan verseny megyei fordulóját, amelyen Hadházi András hetedikes tanuló bejutott a Kárpát-medencei döntőbe. A május 12-én sorra került háromnapos kihíváson, melynek szervezője a Magyar Természettudományos Társulat volt, végül nagyon ügyes versenyzéssel harminc résztvevő közül a 9. helyet szerezte meg. Felkészítő tanára Kárpátiné Hesz Teréz volt, csakúgy, mint Csépány Dóra hatodikos diáké, aki a Tudásbajnokság Pest megyei fordulóján természettudományból elért első helyezésével öregbítheti az iskola hírnevét a június 1-jei, Szegeden megrendezendő országos döntőn. Csépány Dóri a Kaán Károly környezeti és természetismereti verseny megyei fordulójában is első helyezett lett; ezt a nehéz, sok felkészülést igénylő versenyt ötödikes–hatodikos gyerekeknek hirdetik, és megyénként csak egy tanuló jut tovább május 24–25–26-i országos megmérettetésre.

Magyar nyelvből is szenzációs eredményekről számolhatunk be: Rajeczky Csenge, aki a Bendegúz NyelvÉSZ Pest megyei első helyezettjeként korábban kivívta magának az országos döntőben való részvétel jogát, harmadik lett a május 11-én megrendezett végső fordulóban, egyetlen pontot veszítve, a két első helyezett mögött. Csenge közben tanára, Helfrich Judit segítségével gőzerővel készül a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny május végi Kárpát-medencei fordulójára is, amelyen azért indulhat el, mert – ahogy arról már tudósítottunk – márciusban megnyerte a Pest megyei döntőt. És június 1-jén a Tudásbajnokság országos döntőjén ugyancsak bizonyíthat, hiszen oda is bejutott… Szorítunk neki!

Nagy öröm, hogy ilyen eredményekről számolhatunk be, és további sikereket kívánunk a tanulóknak és tanáraiknak sok szeretettel.

 

 

Kaán Károly országos környezetismereti verseny eredménye

Kaán Károly XXVII. Országos Természet- és Környezetismereti verseny középdöntőjében

Csépány Dóra 6.a. megyei első lett, bekerült az országos döntőbe.
A verseny május végén lesz Mezőtúron. Ugyanitt Rajeczky Csenge 6.a. megyei 3. helyezett!
 
Felkészítő tanár: Kárpátiné Hesz Teréz
Gratulálunk!
 
További cikkeink...